#

DESPRE TEXTILA SA

Brandul “TEXTILA“ isi are originea intr-un atelier de franghiere care functiona in Iasi, in raza comunei COPOU, inca inainte de 1886, pe structura caruia, in 20 octombrie 1886, se “stabilea o fabrica de franghierie si tesature in Longa Vita”, care urma sa fie protejata pentru ca sa poata “concura contra industriei din strainatate”. “TEXTILA “ a urmat evolutia sinuoasa a economiei din Romania, inregistrand cresteri si descresteri in activitatea industriala de prelucrare, la inceput a fibrelor de canepa si in, ulterior a fibrelor de iuta, trecand de la fabricarea franghiilor, la fabricarea firelor si tesaturilor, a sacilor si a sforilor din fibre naturale liberiene.

Urmare a transformarilor profunde din economie SC TEXTILA SA a devenit PRINCIPALUL IMPORTATOR de produse din iuta pentru piata din Romania.

Caracteristica fundamentala a brandului “TEXTILA” o constituie “TRADITIE – CONTINUITATE – CALITATE”,atestata de faptul ca de peste 130 de ani, si in continuare, “ TEXTILA” introduce pe piata romaneasca si cea externa indispensabilele produse traditionale, dar si ecologice, nelipsite din mai toate sectoarele economiei, care pe drept confirma zicala ca:

LUMEA FARA SFOARA AR FI UN HAOS